Sortiment

Här hittar du hela vårt breda sortiment av kvalitetsprodukter. Läs om olika modeller och jämför dem med varandra. Du markerar enkelt vilka produktkategorier du vill titta på.

Aluminiumfönster

Aluminiumfönster

Fönster i aluminium för alla behov. Fixa till renoveringsobjektet eller gör nybygget ännu snyggare – du hittar det som passar dig bland flera olika modeller och tillbehör från vår samarbetspartner Shüco.

Produktinformation

Schüco AWS 70 HI Aluminiumfönster

Residential Line-seriens avfasade ytterkontur lämpar sig vid renoveringsprojekt, liksom Steel Contour-serien som passar utmärkt för rekonstruktion av äldre stålfönster.

Soft Line-seriens avrundade form utgör en spännande kontrast till strama raka linjer och moderna material. I kombination med de dolda beslagssystemen Schüco AvanTec och Schüco TipTronic uppfyller Schüco AWS 70.HI även mycket högt ställda krav på stilren design och komfort.

Egenskaper hos Schüco AWS 70 HI Aluminiumfönster

 • Högisolerat utförande med Uf -värde ner till 1,6 W/m²K (synlig bredd 117 mm).
 • Maximal glastjocklek 50 mm, passar för treglas isolerruta.
 • Brett profilsortiment och tre olika designutföranden: Schüco AWS 70 RL.HI (Residential Line), Schüco AWS 70 SL.HI (Soft Line) och Schüco AWS 70 ST.HI (Steel Contour).
 • Öppningsbara fönster i storlekar upp till 1700×2100 mm alternativt 1000×2500 mm.
 • Inbrottsskydd upp till motståndsklass 3.
 • God ljudreduktion och slagregnstäthet upp till klass 9A.
 • Kompatibelt med Schüco ADS dörrar.

Schüco AWS 70 BS HI Aluminiumfönster

AWS 70 BS HI passar dig som vill ha fönster med attityd. Blockfönsterkonstruktionen ger maximalt ljusinsläpp tack vare mycket smala karmar och en från utsidan dold fönsterbåge. Den smala konstruktionen till trots är fönstret både högisolerat och inbrottshämmande upp till motståndsklass 3! Det kan dessutom utrustas med Schüco AvanTec dolda beslag och automatiseras med Schüco TipTronic för den som önskar bästa komfort.

Egenskaper hos Schüco AWS 70 BS HI Aluminiumfönster

 • Högisolerat utförande med Uf-värde ner till 1,9 W/m²K.
 • Dold båge och därigenom smal synlig bredd från endast 67mm.
 • Kan konstrueras med livande båge och som svävande fönster (i glasfasad).
 • Utökade isolerzoner med skumfyllda isolersteg.
 • Omfattande profilsortiment med postprofiler upp till 44 mm synlig bredd, mötesbåge och spröjs.

Schüco AvanTec fönsterbeslag

Hemligheten bakom enkel elegans är att hålla sig till det allra nödvändigaste utan att kompromissa med varken funktion eller design. Ett utmärkt exempel är Schüco AvanTec som är en ny typ av beslag. Gångjärnen är helt dolda vilket gör att handtaget är det enda synliga beslaget på fönstret.

Schüco AvanTec fönsterbeslag – Stilrent och säkert

Schüco AvanTec övertygar med sin mångsidiga funktionalitet och rena design. Smala synliga profilbredder i kombination med en dold beslagsinbyggnad ger en klar och tydlig linje.

Med Schücos dolda AvanTec beslag kan du bygga stora fönster med bågvikter upp till 130 kilo. Öppningsvinkeln uppgår till 90°. Schüco AvanTec ger hög grundläggande säkerhet. Genom ytterligare säkerhetsreglar kan fönstrets inbrottsskydd ökas till motståndsklass 3. Ännu säkrare blir fönstren med låsbara handtag i konsekvent Schüco design.

Med de dolt inbyggda gångjärnen är det väldigt enkelt att rengöra ytorna. AvanTec ger dig stilrena, plana ytor utan dammsamlande skrymslen. AvanTec beslaget garanterar också en lång livslängd och minimalt underhåll.

Schüco TipTronic fönsterbeslag

Schüco TipTronic är marknadens första kompletta mekatroniska tvåvägsbeslag. TipTronic öppnar och stänger fönster med hjälp av mekaniska beslag och dolda integrerade elmotorer (mekatronik). Enkelt att hantera manuellt eller med tryckknapp/styrpanel på vägg för vädringsläge. TipTronic kan även tids- eller sensorstyras via dator eller mobiltelefon.

Egenskaper hos Schüco TipnTronic fönsterbeslag

 • Låsning och upplåsning i “realtid” under 1 sekund.
 • Fjärrstyrt handhavande direkt vid fönstret med nytt handtagskoncept: Vädringsfunktion (öppet/stängt) via två knappar.
 • Sidohängd öppningsfunktion likt konventionella fönster.
 • Dolt inbyggt elektriskt beslag, den klara linjeringen på fönstret förblir intakt.
 • Bågvikt upp till 130 kg.
 • Nattdesign som tillval alternativt utseendemässig återkoppling via integrerade lysdioder. Upp till 30 fönster kan kopplas samman i en grupp via en speciell busskopplare och styras antingen med konventionell strömbrytare eller via EIB gränssnitt.
 • Integrerat klämskydd via mjukvara som standard, dessutom som tillval via en brytande elektrisk klämskyddslist (väl utprovad säkerhetsdetalj).
 • Integrering i Schücos kompletta systemvärld för automatisering av byggnader.
 • Hög säkerhetsstandard genom modulärt uppbyggt säkerhetskoncept.
 • Inbrottshämmande utförande med motståndsklass Mk1 till Mk2.

Schüco Tillbehör – hemligheten ligger i de små detaljerna

Schüco vet hur stor betydelse de små detaljerna har för helhetsintrycket. Vi erbjuder därför ett brett sortiment av beslag och tillbehör som ger dig stor frihet i utformningen av ditt hem. Öppningstyperna finns i alla standardutföranden.

Säkerhet enligt Schücostandard är resultatet av målmedvetet teknikarbete utan tummande på designen. Vi har inbrottsskyddande fönsterbeslag upp till motståndsklass 3, vilket är den rekommenderade klassen för kontor och boende.

Design

För att skapa harmoni är våra produkter anpassade till att passa varandra i designen. Den avskalade formen med de rena linjerna är återkommande, även i vår högklassiga handtagsserie för fönster och dörrar så att du kan ge ditt hem ett enhetligt utseende på såväl in- som utsidan. Du kan dessutom bibehålla möjligheten till olika öppningssätt för fönster och dörrar.

Schüco tillbehör med otrolig komfort

Ett exempel: under den varma sommaren öppnas vissa fönster automatiskt i vädringsläge för att ge dig en behaglig inomhustemperatur. Vintertid sköter systemet miljövänlig och regelbunden vädring genom att stänga av uppvärmningen under tiden fönstren är öppna.

När du lämnar huset får du information om vilka fönster som står öppna – och du kan stänga dem med en enkel knapptryckning. Samtliga funktioner är fjärrstyrda och redan från motorvägen kan du se till att komma hem till ett nyvädrat hus.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer