Vi gör sydsvenska hem vackrare
och mer funktionella

Det har vi gjort i över 25 år. År 1990 föddes företaget i Bo Svenssons garage, där han på egen hand producerade oisolerade skjutdörrar och enklare skjutluckor. Idag är vi flera medarbetare och erbjuder ett mycket brett utbud av tjänster och produkter.

Mer än ett uterum

Vi svenskar har en alldeles särskild relation till våra hem och trädgårdar. Ingen annanstans i världen lägger folk så mycket tid, pengar och omsorg på sina hem som här uppe i norr. Kanske beror vårt intresse på att vi spenderar vecka efter vecka i kyla och mörker under stora delar av året. Men – lika mycket som vi gillar att ha det fint i hemmet, lika stor är längtan av att komma därifrån.

Ut. Se snödroppar välkomna våren. Dricka morgonkaffet under tystnad och se daggen glimma. Se barnbarnen leka tafatt på gräsmattan. Bjuda goda vänner på middag och låta den ljumma sommarkvällen bli natt. Vi vet att sommaren är kort och att det mesta regnar bort, men vi vet också att de där magiska stunderna är något alldeles extra.

Att påverka årstiderna är något vi varken kan eller vill göra. Men vi kan ge människor de bästa förutsättningarna till att njuta av livet, året om. För oss handlar det inte om att planera, rita, måttanpassa och montera uterum. För oss handlar det om att förverkliga människors drömmar om fler fina stunder med den där alldeles speciella känslan av att vara utomhus.

Egen tillverkning

I Bromölla har vi vår egen tillverkning. Här måttanpassar vi alla produkter så att de uppfyller dina behov och önskemål. Tack vare att vi producerar och lagerhåller produkterna själva undviks långa ledtider och eventuella leveransproblem. För dig som önskar erbjuder vi dessutom montering av produkterna, alltid utförd av våra egna medarbetare. Det gör att du kan känna dig trygg med att montaget blir helt perfekt.

Vi är Schüco Partner

Schüco är ett starkt och välrenommerat varumärke världen över och står för kvalitet, innovation, säkerhet och utmärkt design. Egenskaper som uppskattas av arkitekter och villaägare och ger en unik ställning på marknaden. Varumärket Schüco Partner står för bästa kvalitet i såväl produkt som service och borgar för en trygg kundupplevelse.

Leverantörer & Partners

Vår historia

 • 1990
 • 1992
 • 1996
 • 1999
 • 2004
 • 2006
 • 2007
 • 2011
 • 2014
 • 2015
 • 2019

1990

NA Altanglas ser dagens ljus. Bo Svensson grundar familjeföretaget efter att ha byggt ett eget uterum i Näsum med lyckat resultat. Första året håller man till i hans egna garage och nu är det oisolerade skjutdörrar och enklare skjutluckor som gäller.

1992

Företaget har börjat växa till sig och garaget räcker inte till. Verksamheten flyttar till större lokaler på Verkstadsgatan i Bromölla då man börjat anställa egna snickare och har enklare tillverkning av oisolerade glaspartier och egen byggnation av uterum.

1996

NA Altanglas, under dåvarande namnet Näsums Altanglas, utses till Årets Företagare i Bromölla kommun.

1999

Expanderingen har tagit full fart och man har nu vuxit ur sina befintliga lokaler. Företaget flyttar till nya lokaler på Industrigatan 34 i Bromölla med en yta på 1000 m2. Fram till 2014 bygger man till ytterligare 1 600 m2 vilket ger totalt 2 600 m2. Utställningar och lager utökar successivt och det gör också antalet anställda.

2004

NA Altanglas får sin största order någonsin. Det handlar om inglasning av isolerade glas och skjutpartier till lägenhetsområdet Österäng i Kristianstad. I samband med detta bygger man ut sina lokaler och utökar maskinparken med en investering på cirka 1,5 miljoner kr.

2006

Företaget uppnår högsta kreditranking: Trippel AAA. Denna status innebär att man under lång tid haft en ständig tillväxt och utveckling samt bedöms som ett mycket välfungerande företag. 2015 är NA Altanglas fortfarande Trippel AAA och ett av endast 3841 företag i Sverige (av totalt 441 746) som haft denna ranking i mer än 5 år.

2007

Företaget utses till Schüco Premium Partner. Som ett resultat av den utökade tillverkningen sedan 2004 och att man lyckats med sina satsningar så får man denna utmärkelse. Än idag är NA Altanglas en Premium Partner, vilket man är både stolta och glada över.

2011

Bo Svensson säljer företaget till sönerna Niklas och Rasmus Svensson. Niklas som arbetat i företaget sedan 1999 tar över som VD och Rasmus börjar arbeta som snickare och montör. Niklas och Rasmus väljer att satsa en hel del på utökad marknadsföring, profilering och reklam vilket gör att upptagningsområdet numera är hela Blekinge samt stora delar av nordöstra Skåne.

2014

Den utökade satsningen gör att man bygger ett showroom också i Nättraby utanför Karlskrona samt har lokala snickare även där för att på bästa sätt kunna tillgodose efterfrågan från kunder i norra Blekinge.

2015

Dags att flytta igen. Även om det bara är ett stenkast bort gör det att företaget nu får ännu större tillverknings- och lagerlokaler. Man köper fastigheten mittemot och flyttar till Industrigatan 31 i Bromölla. Totalt 4 500 m2 och med en utställningsyta på över 400 m2. Även lagren av Kanalplasttak och Limträ utökas. Som kronan på verket byggs 4 kompletta uterum som kunder är välkomna att besöka för inspiration.

2019

Företaget växer ytterligare och öppnar upp sitt tredje showroom, den här gången i Malmö. Nu kan Malmöborna se, känna på och köpa marknadens bästa skjut- och vikpartier, fönster, dörrar och fasadsystem i aluminium. NA Altanglas är den enda aktören i Malmö som utnämnts till Schüco Premium Partner.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer