Naturnära sommarhus i Mölle

Sommarhus Solviken i Mölle är en spektakulär byggnad. Bland Kullabergs klippor, i höjd med de grönskande trädtopparna, ligger det svävande huset i furu med fönster, dörrar och glaspartier från Schüco.

Inspräng bland trädens grönska ligger sommarhus Solviken.

 

– Sinnligt och naturnära var mina ledord. Huset ska underordna sig platsen, både marken och växtligheten. Jag är särskilt nöjd med färgsättningen. Inpassningen i skogen är lyckad, säger Johan Sundberg, arkitekten som ritat Sommarhus Solviken i Mölle.

 

Och att huset är naturnära går inte att argumentera emot. På håll är det svårt att se det gröngrå huset som smälter in grönskan som omger det. Från gatan leder en lång trappa upp till huset, som svävar över marken tack varje de stora stålpelarna.

 

Tungt glas – en rejäl utmaning

Entrén nås via den stora terrassen som sträcker sig längs med två av husets fasader som vetter mot Kattegatt. Innanför terrassen ett kombinerat kök och vardagsrum med hisnande utsikt, tryggt skyddat av stora glaspartier med smala profiler. Det handlar om 48 mm tjockt treglas med u-värde 0,9 och inbyggd solskyddsfunktion för att reducera värmen. Glasen som väger 250 kg styck och sträcker sig ända upp till taket, var en rejäl utmaning för NA Altanglas montörer som med gedigen kunskap och hantverksmässig erfarenhet installerade glasen för hand.

 

– Aluminiumprofilerna ger en underhållsfri utsida som smälter in med de andra materialen. Här är Schüco ett bra val med sina tunna, fina profiler och pålitliga system, säger Johan.

Vilsamt ljusinsläpp

Tre skjutdörrspartier längs med hela husets längd ger direkt tillgång till havet, solen och himlen. Innanför vardagsrumsdelen ligger ett master-bedroom, två barnrum, badrum och tvättstuga. En enkel planlösning som delar upp huskroppen i en social öppen del och en privat.

 

Fönstren sitter i alla fyra väderstreck. Samtliga glaspartier och fönster, ytterdörr och tre fönsterdörrar i huset kommer från Schüco och har svartlackerade aluminiumprofiler både på insidan och utsidan. De långsmala fönstren i sovrummen löper från golv till tak och ger ett vilsamt ljusinsläpp och kontakt med det sovande berget på baksidan intill huset.

Vi hjälper dig med Schüco!

Kontakta oss så berättar vi mer om vårt erbjudande som Schüco Premium Partner. Vi erbjuder totalentreprenad som innebär att vi är med dig hela vägen från idé till färdig lösning.

VD/Försäljning

Niklas Svensson

0456-285 00
070-940 33 99

Snickare/Montör

Rasmus Svensson


070-926 77 33

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer