Så maximerar du ljusinsläppet på vintern

Den svenska vintern är mörk. Eftersom ljuset ger oss nödvändig energi till att orka längta efter våren, behöver vi göra allt vi kan för att få så mycket ljus som möjligt. Här följer tips på hur du kan maximera ljusinsläppet när du ska bygga uterum.

Låt stora fönsterpartier göra stor skillnad

Eftersom NA Altanglas skräddarsyr uterum efter personliga önskemål kan de se ut på många olika sätt. På senare år har dock efterfrågan på riktigt stora fönsterpartier skjutit i höjden. Troligtvis beror det på att fler och fler upptäckt fördelarna med stora fönster. Förutom att de förstärker utomhuskänslan bidrar de också till att vinterljuset enklare letar sig in i ditt hem.

Använd ljuset som en del av inredningen

I ett avskalat hem tar ljuset större plats. Se till att hålla ditt uterum varsamt inrett, det här är ett rum för lugn och ro. Vad kan ge mer energi under vinterhalvåret än att låta solstrimmorna växa sig större över golvet?  Låt ljuset spela huvudrollen i ditt möblemang, luta dig tillbaka och njut.

Bygg i öster- eller söderläge

Om du har möjlighet, tänk på i vilket väderstreck du bygger ditt uterum. Ett uterum som vetter rakt mot söder, alltså ligger i söderläge, är optimalt på vintern. Då får du både förmiddagssol och eftermiddagssol. Även österläge är bra eftersom det ger sol på förmiddagen. Mindre vintersol blir det i västerläge, och ett uterum i norrläge får knappt något ljus över huvud taget under vinterhalvåret.

... och du – kom ihåg att isolera

Många av våra kunder kommer till oss med en tanke om att ha ett uterum för att förlänga sommarkvällarna eller ha någonstans att vinterförvara utemöblerna. Gott så, men väldigt ofta upptäcker de hur härligt det vore att kunna njuta av utomhuskänslan även vintertid. Eftersom det är enklare att göra rätt från början, se till att vinterisolera ditt nya uterum redan från start. Då kan du njuta av ditt uterum året runt!

Funderar du på ett uterum?

Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

VD/Försäljning

Niklas Svensson

0456-285 00
070-940 33 99

Snickare/Montör

Rasmus Svensson


070-926 77 33

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer