Isolerat eller oisolerat uterum?

När du har två bra alternativ att välja bland kan beslutet vara svårt att ta. Därför delar vi här med oss av några tankar som kan vara till hjälp när du står inför frågan om det är ett isolerat eller oisolerat uterum du ska skaffa.

Mer och mer populärt med isolerat

Isolerat eller oisolerat uterum – när vi drog igång verksamheten 1990 var det i alla fall enbart oisolerade skjutpartier som gällde. Folk ville kunna möta våren lite tidigare, njuta av sommaren lite längre, och dra igen fönstren när det blåste. Än idag är oisolerat det mest populära valet bland våra kunder, men vi ser en ständigt ökande efterfrågan på isolerade uterum, eller vinterträdgårdar som det också kallas. Många kommer nämligen underfund med att det kan vara precis lika härligt att ta en kopp kaffe i ett ombonat och varmt uterum mitt i vintern, som att njuta av en ljummen sommarkväll.

Vad är syftet med ditt uterum?

Det avgörande för vilken typ av uterum du ska ha är vad du tänkt att använda uterummet till. Vill du kunna hålla middagar och äta frukost i ditt uterum året om? Eller är den optimala lösningen för dig att nyttja rummet som uterum under sommarhalvåret, för att sedan låta det fungera som kallförvaringsutrymme under vintermånaderna? Det kan vara besvärligt att isolera ett uterum i efterhand, så tänk efter en extra gång innan du bestämmer dig för hur du vill ha det.

Vinterträdgård höjer värdet

Visst, det är för dig och de dina som du ska bygga uterummet. Ni ska ju njuta där i många år framöver. Men det kan vara klokt att fundera på om inte ett isolerat uterum är valet för dig, oavsett om du bara tänkt att använda det under sommarmånaderna. Ett ombonat, isolerat uterum kan nämligen höja värdet på din bostad den dagen det kommer en köpare som alltid drömt om att ha sin egen vinterträdgård. Ett isolerat uterum kostar förstås något mer än ett som är oisolerat – är det värt att lägga lite extra krut nu, för att tjäna på det längre fram? Känn efter vad som känns rätt för just dig och din livssituation.

Vill du veta mer?

Vi brinner för att förverkliga uterumsdrömmar. Kontakta oss, så berättar vi mer.

VD/Försäljning

Niklas Svensson

0456-285 00
070-940 33 99

Snickare/Montör

Rasmus Svensson


070-926 77 33

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer