Låt inte en lutande tomt hindra dig från att skaffa ett uterum.

Många husägare har en trädgård som lutar åt både det och det andra hållet. Några har naturtomt, andra har en eller flera nivåskillnader. Vi på NA Altanglas anser att varje trädgård – oavsett förutsättningar – är värd ett riktigt fint uterum. Här bjuder vi på tips och inspiration från några av våra kunder som valt att anlägga uterum i kuperad miljö.

Välj stora fönster och släpp in naturen i hemmet

Med skogen som närmsta granne är det inte bara lugnt och skönt. Det ger dig också möjligheten att skapa känslan av att du befinner dig mitt bland de gröna trädtopparna. Här har man valt ett uterum där både ljusinsläpp och utsikt maximeras genom att sätta dit stora fönster som går hela vägen ner till golvet.

Dra nytta av höjdskillnaden när du bygger

Den här familjen har verkligen tänkt till. De utnyttjar tomtens nivåskillnader till fullo, och med en smart design av uterummet fungerar det som både terrass och en smidig passage till trädäcket. Ett uterum – två umgängesytor! NA Altanglas erbjuder rådgivning inför ditt bygge. Kontakta oss, så kan vi tillsammans hitta den perfekta lösningen för just din tomt.

Låt en trappa bli länken mellan uterum och naturen

På tomter med lutning finns flera alternativ till att få uterummet att smälta in snyggt i trädgårdsmiljön samtidigt som det bidrar med god funktion. I det här fallet har ett trädäck med trappsteg fått ta rollen som en naturlig länk mellan uterummet och naturen. Istället för att behöva gå runt nivåskillnaden, är man nu bara några snabba steg från uterummet till att stå mitt i naturen.

Säkra med ett diskret glasräcke

En vacker utsikt över fjärden, vidderna eller skogen slår det mesta. Men, på en tomt med höjdskillnader kan det ibland vara högst nödvändigt att även fokusera på säkerheten. I det här fallet har man hittat en lösning på hur både säkerhet och utsikt får plats på samma gång genom ett  glasräcke. Det tåliga men diskreta glaset gör att du kan njuta av utsikten och dessutom vara trygg med att barn, husdjur och rullande bollar är i säkerhet.

För ännu mer uterumsinspiration, besök våra showrooms i Bromölla,  Nättraby och Malmö, eller klicka här.

 

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med ett uterum i kuperad miljö? Kontakta oss!

VD/Försäljning

Niklas Svensson

0456-285 00
070-940 33 99

Snickare/Montör

Rasmus Svensson


070-926 77 33

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer