Isolerad vinterträdgård i Blekinge skärgård

Den ser helt ny ut, men det är snart fem år sedan paret Sandström steg in i deras nya vinterträdgård för första gången. Det var när den slitna gamla altanen skulle göras om som idén om ett isolerat rum för hela året föddes.

Annette och Nils-Erik Sandström är nöjda med att ha anlitat NA Altanglas.

 

Arkitektritat

– Vi hade en bild av hur vi ville ha det men kontaktade en arkitekt för att få ett proffs ögon på det hela. Ritningen såg inte alls ut som vi hade tänkte oss – den var mycket bättre! Vi la ut uppdraget på tre olika företag. NA Altanglas var inte billigast men hade utan tvekan finast glaspartier, så vi kunde inte låta bli att välja NA, säger Annette.

 

Paret valde glaspartier i treglas. Modellen heter Schüco 70 HI och förutom god isoleringsförmåga har den extremt bra täthet och ljudisolering. Att de valde just den här modellen var ingen slump. Det öppna landskapet kring villan ställer höga krav på stabilitet och täthet i partierna.

 

– Det blåser ordentligt här. För ett par år sedan hade vi 28 sekundmeter. Ladugården här borta blåste ner, men vårt uterum stod stabilt, säger Nils-Erik.

 

Att paret trivs är lätt att förstå. De stora glaspartierna och glasräckena utanför ger en fantastisk utsikt över Hallarumsviken i Blekinge skärgård. Därtill är rummet fyllt med små detaljer som tillsammans skapar en inbjudande helhet. Golvet består av klinkers men är träfärgade för att skapa en varmare känsla, och de mindre fönstren i rummet går att öppna åt två håll vilket bärgar för smidig och säker vädring. I taket skapar inbyggda spotlights en harmonisk stämning.

Året runt-rum

Paret menar att vinterträdgården passar lika bra till vardagarnas morgonkaffe som till barnkalas och julfirande.

 

– När släkten samlas och vi blir många lyfter vi ut bordet från vardagsrummet och dukar upp till långbord här ute. Och om sommaren tar vi första koppen kaffe här i soffan, öppnar upp och bara njuter av utsikten. En bra start på dagen, menar Nils-Erik. Annette är enig men håller också rummets funktion under vinterhalvåret högt.

 

– På julen brukar vi ha en sån stor amerikansk gran här inne som når ändå upp i taket. Det måste nog vara tre och en halv meter nånting här inne… det är riktigt läckert!

Totalentreprenad

Inför bygget var Sandströms måna om att det skulle bli riktigt bra redan från början och sökte därför en leverantör som hade allt.

 

– Vi hade en lokal elektriker, men i övrigt lät vi NA Altanglas göra rubbet. Killarna som var här fick kaffe varje eftermiddag men det var nog inte därför de gjorde ett så bra jobb, det var bra folk. De hade fokus på arbetet men var samtidigt sociala och glada. Vi har rekommenderat NA Altanglas till många och kommer göra det framöver också, säger Annette.

VD/Försäljning

Niklas Svensson

0456-285 00
070-940 33 99

Snickare/Montör

Rasmus Svensson


070-926 77 33

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer