Med naturen som granne

Ett rum för hela året som suddar ut gränsen mellan ute och inne. Välkommen in i vinterträdgården hos familjen Eriksson.

Peter Eriksson njuter av tillvaron i vinterträdgården.

 

Tillsammans med fru och två barn bor Peter Eriksson i utkanten av den lilla orten Knislinge, inte långt från Kristianstad. Redan när familjen byggde villan för snart tio år sedan fanns tankarna om ett uterum. Hösten 2020 stod det så äntligen klart.

 

– Andra projekt blev prioriterade. Men nu var äntligen det dags att ta tag i detta, säger han och tittar ut över den intilliggande hagen. Utsikten från den 35 m² stora vinterträdgården är fantastisk. Intill tomten växer björnbär och vildhallon. Och även om de lyser med sin frånvaro just idag är det är inte ovanligt att såväl kor som vildsvin visar upp sig på nära håll. Här trivs Peter.

 

– Även om rummet är vinterbonat så valde vi att göra det som ett helt annat rum som inte liknar resten av huset. Att det är mycket glas ger verkligen känslan av att man är utomhus. Det är väldigt härligt.

 

 

Gedigna produkter

 

Peter menar att det var kvaliteten som var det viktigaste när familjen skulle välja leverantör.

 

– Vi ville ha en lokal aktör som byggde uterum och då var NA en av de firmor som var intressanta. Vi åkte till deras showroom i Bromölla. Det var bra att kunna se och känna på partierna så man får en bild av vad det är man köper, vad som skulle kunna passa oss, och lite så. Färgmässigt ville vi ha något som sticker ut lite, inte bara välja vitt för att det är första tanken. Vi fastnade rätt fort för antracit på själva partierna, och så blev det också till sist. Vi tittade på just vinterträdgårdar hos konkurrenter också, men NA:s kändes väldigt gedigna och det blev avgörande för oss, säger han.

 

På egen hand tog Peter fram en 3D-modell som beskrev hur han ville ha sin nya vinterträdgård och kontaktade NA Altanglas. Sedan gick det fort. Efter lämnad offert kom en medarbetare från NA Altanglas hem till familjen och undersökte förutsättningarna för att påbörja bygget.

Viktigt med dialog

 

– De var här och mätte och kollade så att allt skulle funka enligt planen. Efter första besöket hade vi en del frågetecken: hur gör vi med den panelen, hur gör vi bäst med elen, och sådana saker som dyker upp. Det var inga problem, vi fick alla svar vi behövde. Dialogen med NA har varit kanonbra. Vi hade elektriker och golvläggare från andra firmor inne och det var aldrig några problem med koordineringsbiten mellan NA och dem heller. Det uppskattar jag, säger Peter.

 

Från början hade Peter tänkt att partierna ovanför skjutdörrarna, de som går ända upp i taket, skulle bestå av färre men större glas. I samråd med NA Altanglas kom han dock fram till att det skulle bli snyggare att dela upp glasen i mindre partier i stället.

 

– Ja, vi gick på det spåret och är nöjda med det. Det ser mer enhetligt ut tillsammans med skjutpartierna. NA har gott om erfarenhet och vi tog tillvara på den.

 

Unik vinterträdgård

 

Alla uterumslösningar från NA Altanglas är skräddarsydda utefter kundens önskemål och de praktiska förutsättningarna där uterummet ska stå, något som Peter uppskattar.

 

– Ja, du kan i princip säga ”så här vill vi ha det”, så fixar de det. Och sen är det ju lite kul att det inte finns något annat uterum som exakt som vårt, att det är unikt.

 

Vi hjälper dig med din nya vinterträdgård!

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med att uppfylla drömmen om en vinterträdgård. Vi erbjuder totalentreprenad som innebär att vi är med dig hela vägen från idé till färdigt uterum.

VD/Försäljning

Niklas Svensson

0456-285 00
070-940 33 99

Snickare/Montör

Rasmus Svensson


070-926 77 33

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer