Fem inredningstips för isolerade uterum

För dig som ännu inte bestämt dig för hur du ska inreda ditt nya uterum, eller kanske bara är sugen på att göra om där hemma, kommer här några tips på hur du maximerar upplevelsen.

1. Fyll upp med växter

Låt uterummet bli till en oas med prunkande grönska. När det kommer till växter finns det inget som heter ”för mycket”. Varför inte göra uterummet till en plats som tar sinnena långt bort till en annan del av världen, eller bara bidrar med en förnimmelse av sommar? Inte nog med att ditt uterum blir vackert och levande, att ha växter inomhus bidrar också till att luften i rummet blir renare. Växter i uterummet – vackert och gör gott!

2. Uttryck dig genom textilier

Vad är mysigare än att krypa upp i en fåtölj med en filt över benen och blicka ut över trädgården? Textilier har en stor påverkan på ett rums känsla, och en ny matta kan skapa en helt ny upplevelse. Perfekt för dig som gillar att förnya dig då och då! Byt ut de röda julgardinerna mot ljusa, låt den grå kudden i fåtöljen få ge vika mot en knallgul, och vips så har du en helt ny känsla i rummet. Här är det din egen kreativitet som sätter gränserna.

3. Tänk på funktionen

Vad ska rummet användas till? Om du vill ha det som förråd, myshörna och matsal på samma gång blir det lätt bara plottrigt. En soffa och minimalistisk inredning för avkopplande stunder? Fyll inte upp rummet med bord och stolar. Ett stort matbord för långa middagar med vännerna? Låt inte gästerna trängas med motionscykeln hörnet. Tänk ut ett användningsområde för rummet och förstärk funktionen med inredning därefter.

4. Maximera förvaringen

Har du också en massa saker hemma? Med smart förvaring kan du utnyttja ditt uterum för att stuva undan sådant som du inte använder, utan att förlora känslan av ett hemtrevligt rum. Måste alla sällskapsspel stå framme på varandra? Behöver verkligen dynorna till hammocken ligga bakom soffan? På nätet och i möbelvaruhus hittar du mängder av möbler som slukar prylar och fortfarande är både vackra och funktionella. Soffor, bänkar, bord och fotpallar gör att du ditt uterum blir förvaringsutrymme och sällskapsrum i ett!

5. Skapa stämning med ljus

Ljus är den perfekta stämningsskaparen. Känner du till att man brukar säga att varje optimalt rum kräver tre typer av belysning? Allmänbelysning, stämningsbelysning och arbetsbelysning. Självklart påverkar vilken typ av uterum du vill ha. I ett förvaringsutrymme behöver du ha klart ljus så att du hittar allt du stuvat undan, i en vinterträdgård gjord för avkoppling kan en varm ljussättning med flera mindre ljuskällor skapa en fantastisk stämning. Och vad passar bättre på ett middagsbord än en vacker ljusstake med levande ljus?

Kontakta oss

NA Altanglas erbjuder fördefinierade moduler som kan måttanpassas efter dina behov och önskemål. Kontakta oss så berättar vi mer om hur din dröm om ett vinterisolerat uterum kan bli verklig.

VD/Försäljning

Niklas Svensson

0456-285 00
070-940 33 99

Snickare/Montör

Rasmus Svensson


070-926 77 33

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer